Nuotoliniu būdu ne tik pamokos

Ne tik pamokos, bet ir mūsų  būrelio „Verslumo ABC“ veikla  vyksta nuotoliniu būdu. Visą dieną būname namuose, todėl norisi atrasti ar išbandyti kažką naujo patiems.  Siūlau pabandyti mano žagarėlių receptą. (Būrelio nariai jau išbandė).  Tai  lietuviškas, paprastas ir labai skanus kepinys. Aš jį gaminu kartu su tėčiu į mėnesį bent vieną kartą. Mano tėtį išmokė jo tėtis, o šis ir mane. 

Žagarėliai

IMG 20200405 123218 resized 20200413 094357379
Žagarėliai

Produktai​ ​(kiekis):

  • Miltai​ – 800 g
  • Grietinės​ – 150 g
  • Cukraus​ – 2 šaukštai
  • Kepimo milteliai​ – 2 žiupsneliai
  • Druskos​ – 1 žiupsnelis
  • Aliejaus​ – 1 litras
  • Cukraus pudros pagardinti. 

Paruošimas. Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska. Po truputį įminkome miltus. Vientisos tešlos rutulį uždengiame ir padedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Įkaitiname aliejų.  Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę – taip gaunasi forma.  Kepame įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Dedame į indą ir pabarstome cukraus pudra. 

​Skanaus! 

Darija Kapčinskaitė, 8 klasė

IMG 20200405 123255 resized 20200413 094356908
Bookmark the permalink.