Ne tik pamokos, bet ir mūsų būrelio „Verslumo ABC“ veikla vyksta nuotoliniu būdu. Visą dieną būname namuose, todėl norisi atrasti ar išbandyti kažką naujo patiems. Siūlau pabandyti mano žagarėlių receptą. (Būrelio nariai jau išbandė). Tai lietuviškas, paprastas ir labai skanus kepinys. Aš jį gaminu kartu su tėčiu į mėnesį bent vieną kartą. Mano tėtį išmokė jo tėtis, o šis ir mane.
Žagarėliai
Produktai (kiekis):
- Miltai – 800 g
- Grietinės – 150 g
- Cukraus – 2 šaukštai
- Kepimo milteliai – 2 žiupsneliai
- Druskos – 1 žiupsnelis
- Aliejaus – 1 litras
- Cukraus pudros pagardinti.
Paruošimas. Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska. Po truputį įminkome miltus. Vientisos tešlos rutulį uždengiame ir padedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Įkaitiname aliejų. Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę – taip gaunasi forma. Kepame įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Dedame į indą ir pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Darija Kapčinskaitė, 8 klasė